Mariska Wessel

Voicematters is opgericht door Mariska Wessel, stemcoach & zangeres

Mariska behaalde de master cultuurmanagement (Universiteit van Amsterdam) en is opgeleid tot klassiek zangeres aan het conservatorium (ArtEZ). Ze deed werkervaring op als marketeer, werkte als model voor fotografie, commercials en bedrijfsfilms en trad op als zangeres. In 2008 begon ze als stemcoach onder de vlag “Voice matters”. Haar brede achtergrond, expertise in ‘stemzaken’, communicatie, en haar podiumervaring als zangeres, zet zij in voor haar trainingen. Inmiddels heeft ze jaren ervaring, ontwikkelde zij een unieke A.I.M. trainingsmethode, uitgegeven als audioboek. In 2015 werd ze opgeleid tot SCIL performance coach. Haar trainingsburo is toonaangevend op het gebied van mondelinge communicatie. Zij traint professionals, van CEO’s, consultants, academici, huisartsen, wethouders en is verbonden als sprekerscoach aan TedxArnhem.

Voicematters is CRKBO erkend docent en werkt voor opleidingen als Wageningen University, VHL, ASRE, Lean Six Sigma.

Mariska verzorgt lezingen, vocale workshops en is te boeken als spreekster op events.

Af en toe staat ze als zangeres op de planken. Zo zingt ze Bach cantates o.a. bij het Alexander Consort. Samen met Ida Gorissen verzorgt ze met Locaboca vocale acts en zangworkshops.

Mariska_Wessel_model Naast podiumervaring als zangeres heeft Mariska ook camera-ervaring als model (fotografie & commercials voor o.a. T-Mobile, Longines etc). Die gebruikt ze in de presentatie-trainingen, waar de video opnames tonen wat je uitstraalt, hoe je klinkt en overkomt.

 

Mariska werkt samen met The Needs, Onder de Indruk, Bron en Partners