Presentatietraining

  • wil je met ontspanning en overtuiging presenteren ?
  • wil je je publiek niet alleen informeren maar ook inspireren ?
  • wil je met een pakkende presentatie jouw publiek raken ?

Een goede presentatie krijg je niet op een presenteerblaadje. Naast een inhoudelijk goed verhaal moet je het ook overtuigend kunnen overbrengen. Dat vraagt om een heldere opbouw, aansprekende voorbeelden en een boeiende voordracht. Afhankelijk van jouw leerdoel werken we aan: structuur en opbouw van je verhaal; stressvrij & boeiend presenteren; beeldend presenteren met de juiste visuele ondersteuning. Volgens de AIM methode slijpen jouw presentatie op inhoud en performance tot een klinkend succes!

Onderdelen van de presentatietraining:

  • Stemtechnieken: kleur, expressie en stiltes voor meer vertelkracht
  • Performance-technieken: houding, lichaamstaal en oogcontact
  • Verhaalstructuur: een pakkende opening, heldere opbouw en klinkend slot
  • Verbinding & interactie: afstemming op je publiek in verhaal, vorm en voordracht

Praktijk- en resultaatgericht: naast theorie ligt het accent op doen! In de eerste sessie maken we een presentatie-plan op maat. Vervolgens oefenen en slijpen we de presentatie op inhoud, vorm en voordracht en gebruiken o.a. video opnames om je presentatievaardigheden te slijpen.
Voicematters ontwikkelde de A.I.M trainingsmethode, uitgegeven als audioboek vol (stem)oefeningen en spreektips. Hiermee ga je thuis (of zelfs in de auto) aan de slag. Als belangrijk onderdeel van de training ga je spreekopdrachten oefenen en opnemen. Je ontvangt tips en waardevolle feedback hierop in de online coaching. De gemiddelde training bestaat uit 3 sessies en tussentijdse online coaching. Zo tillen we in 2 a 3 sessies jouw presentatievaardigheden naar een hoger niveau!

Presentatietraining voor wie?

Presentatietraining is voor zowel de beginnende als de ervaren spreker; voor iedereen die met meer impact wil spreken tijdens presentaties, teamoverleg, pitches, media-optredens, sollicitatiegesprekken, klantgesprekken etc.