Stemtraining

  • Wil je zonder spreekangst spreken in het openbaar ?
  • Wil je jouw ideeën overtuigend presenteren ?
  • Wil je inspireren en enthousiasmeren met jouw idee ?

Je stem is je meest unieke en krachtige instrument om je te presenteren; of dat nu is in een vergadering, overleg of presentatie. Stemtraining vergroot jouw zeggingskracht als spreker en versterkt jouw totale communicatiestijl. Stemtraining leert je hoe je vrij en kleurrijk kunt spreken door de optimale afstemming van adem, stem en je lichaam als klankkast. Als je je stem kent, kun je bewust variëren in toon, volume, intonatie, dynamiek en zo de juiste toon vinden om je zeggingskracht te vergroten.

Ontwikkel je stem, verbeter je performance, vergroot je zelfvertrouwen!

Onderdelen van de stemtraining:

  • Afstemmen houding en adem voor stemkracht, focus en ontspanning
  • Optimaliseren van stemklank, articulatie en helderheid
  • Variëren in kleur, melodie, intonatie en het gebruik van stiltes
  • Ontdekken van jouw unieke stem en communicatiekracht

Praktijk- en doelgericht: naast theorie ligt het accent op doen.
Na een stem-analyse ontdek je aan de hand van adem, stem- en expressieoefeningen hoe de stem werkt en vrij klinkt. Voicematters ontwikkelde de A.I.M trainingsmethode, uitgegeven als audioboek vol (stem)oefeningen en spreektips. Hiermee ga je thuis (of zelfs in de auto) aan de slag. Als je deze simpele oefeningen dagelijks doet, hoor je direct resultaat. Als belangrijk onderdeel van de training ga je zelf spreekopdrachten oefenen en opnemen. Je ontvangt tips en waardevolle feedback hierop in de online coaching. De gemiddelde training bestaat uit 3 sessies en tussentijdse online coaching.

Stemtraining voor wie?

Voor iedereen die met meer zelfvertrouwen, expressie en overtuiging wil spreken: CEO’s, sales managers, teamleiders, advocaten, huisartsen, docenten etc..

Stemtraining biedt efficiente coaching om spreekangst te verminderen en jouw persoonlijke spreekstijl te versterken. Naast stemtraining verzorgt Voicematters ook presentatietraining en communicatietraining.