ADEM = AANDACHT = COMMUNICATIEKRACHT

Je spreekangst de baas worden? Met meer overtuiging presenteren? Spreken met meer charisma? Met stemtraining ontwikkel je niet alleen een krachtige  stem maar versterk je je totale communicatiekracht. Het geheim ligt erin dat we met stemtraining de allergrootste krachtbron in onszelf aanboren en bewust trainen: Je ADEM. Met stemtraining train je je adem en versterk je je totale communicatiekracht. Lees hier hoe:

Adem is Vitaliteit

Leven is ademhalen. Ademhalen is leven. Laag en diep ademhalen is vitaal leven omdat er meer zuurstof wordt opgenomen in het bloed. We ademen iedere dag, vaak onbewust en door gewoonte-spanningen en stress vaak te hoog en oppervlakkig. Goed ademen is beste manier om stress om te zetten in energie, adem geeft een helder en blijmoedig brein. Hieronder zie je dat ‘goed’ademen betekent dat je ruimte geeft aan je longen om gevuld te worden, dat doe je door je buik los te laten. Als je ontspant, ademt het lichaam voor jou (versus adem halen).

Adem geeft stemkracht

Je spreekt op je uitademing. Je adem, is letterlijk de brandstof voor je stem, V-power. Hoe dieper en lager je ademt, hoe vrijer en krachtiger je klinkt. Je middenrif is zowel de klankbodem van je stem, als de brandstof-verdeler, die zorgt dat je niet te veel druk op je stembanden geeft. Met stemtraining leer je adem, stem en lichaam optimaal af-stem-men zodat je ontspannen en vrij klinkt. Als je stem eenmaal ‘zit’, kun je moeiteloos variëren in toon, dynamiek, tempo en … pauzes. Zo houd je de aandacht van je publiek vast en win je aan overtuigingskracht.

Adem geeft vertrouwen en krachtige uitstraling

Toegang tot je magische V-power, je lage middenrifademhaling, vraagt tevens om een open energieke houding. Goed gegrond staan op twee voeten, opgestrekt vanuit je rug, verleng je ruggengraat. En ja, je kent vast de uitdrukking: ‘Iemand die ruggengraat heeft’, staat letterlijk in zijn kracht. Stemtraining ankert je en maakt je fysiek krachtiger. Dit heeft een groots effect op hoe mensen je waarnemen. Je krijgt een krachtigere uitstraling, het geeft ook meer gewicht aan je klank maar daarnaast heeft het een positief effect op hoe je je voelt. In deze talk hoor je meer over hoe je je zelfvertrouwen kunt boosten door een bekrachtigende houding.

 Adem geeft ontspanning in het spreken

Je adem is daarnaast een prachtig kompas om ontspannen te spreken; spreken is immers creatief uitademen. Spreken op je V-power geeft rust en een natuurlijk spreektempo. Bovendien is deze manier van ademen een prachtig gereedschap om spanning te kanaliseren. Adem bewust laag, anker je zelf en je zult met meer vertrouwen spreken: van Stress naar Flow of zoals Caroline Goyder benoemt “when you speak, just breathe your thoughts”.

Adem verbindt je met jezelf en de ander

Het bewust trainen van je adem, brengt je niet alleen meer in verbinding met jezelf en je eigen stem maar ook met je omgeving. Het maakt je bewuster in het totale communicatieproces. Je neemt scherper waar en luistert met meer aandacht. Als je helder en aandachtig spreek je vanuit contact en kun je beter af-stem-men en de juiste toon kiezen om effectief te communiceren.

Adem maakt je maximaal creatief

Bovenal ontwikkel je met V-power meer ontspanning en daarmee meer vrijheid in het spreken. Als je lichaam ontspannen en betrokken is, ben je maximaal creatief; deze vrijheid nodigt je uit om minder te spreken vanuit informatie maar meer te vertellen.

Adem raakt aan jouw innerlijke stem

Verder raakt je adem raakt aan je diepste kern, je passie & drijfveren. Het verbindt je met je ware inspiratie, je innerlijke stem. Als jij die bezieling weet te verklanken in je stem, kun jij het vuur in anderen aanwakkeren.

Train je adem! ZING

Kortom stemtraining heeft een krachtig effect van binnen naar buiten. Als jij goed af-ge-stemd bent op je zelf, heeft dat een positief effect op je af-stem-ming, de relatie met de ander.

En weet je, je kunt je adem met simpele oefeningen trainen, misschien is de leukste manier wel om te zingen!
Sta de dag op met een liedje en zet zo je verwonderings-switch (zoals Jan van Setten het middenrif) aan.

Je zult versteld zijn van het resultaat: ZING, SPREEK & VERWONDER!

 

Stemtraining boort jouw communicatiekracht aan:

  • Je ervaart je adem als bron van ontspanning en vitaliteit
  • Je ervaart je adem als bron van rust waardoor je met meer focus denkt en werkt
  • Je leert met de juiste afstemming van houding en adem, niet op kracht maar op de ‘flow’ én energie van je adem te spreken.
  • Je spreekt met meer ontspanning, zelfvertrouwen en presence
  • Je spreekt met meer aandacht en kunt beter af-stem-men op de ander
  • Je staat in verbinding met je innerlijke stem, met wie je bent, wat je drijft, motiveert en ten diepste raakt !

 

No comments yet.

Geef een reactie